четвъртък, 4 май 2017 г.

ДА НИ СЪЖАЛИ ЧОВЕК!!!

Знаете ли ... жалки сме ...
Мислим се за много образовани, много културни ... Можем постоянно да четем разни статии в интернет, разни учебници, дебели книги, но когато стане въпрос да НАПРАВИМ нещо, сме по-ниски от тревата.

Коя съм аз? - НИКОЯ
Мисля си, че с някакво писане на статии в блог и нещата ще се променят ...
Тъп ИДЕАЛИСТ ...
Гледам репортажите по темата, разговарям с родители - едни, които живеят у нас и други, които не, и си казвам - да, точно там ни е проблема и точно това е нещото, което трябва да се промени.Не могат ли всички други да го видят?!
Ами, явно не могат. Или по-скоро не искат. Защо да се мъчат хората? Какво пък толкова е станало, че да си вземам аз от собственото ценно време и да го отделям за някаква кауза пердута?
....
И в търсене на аудитория за предишната ми статия попадам на страницата във фейсбук Новините на NOVA. И те едни новини ... Като се почне от сумата му катастрофи, мине се през това колко западнала четяща нация сме били и се стигне до - Дете почина след сбиване със свой съученик в час!!! ДЕТЕ ПОЧИНА!!! Четете ли внимателно? Такива новини отдавна не са рядкост, знам. Но те няма да се променят, ако НИЕ не се променим. А промяната тръгва от самия теб - единицата, която като се събере с още една и още една и още няколко - става множество.

За съжаление потърпевшите не са само тези, които дават по новините. За съжаление, те са в толкова много домакинства, чак не можем да си представим колко. За съжаление ...

И тъпата идеалистка знаете ли какво си мисли - че ако тя може да отдели един час, за да напише тази статия с единствената надежда - да провокира ВАШАТА реакция, да ви накара да изразите мнение по този въпрос, то и вие, които имате някакви други "вълшебни" способности, можете да помогнете нещата да се променят.

Защото ако не го направим за децата си, за чие бъдеще, дявол го взел, живеем!

Снимка: https://www.novini.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар